Guasha

Guasha
Guasha is een eeuwenoude schraap-techniek die in veel landen van Zuidoost-Aziƫ werd/wordt toegepast. Bij de behandeling wordt over de huid geschraapt met een platte steen van jade of hoorn, waarbij op de huid een geneeskrachtige olie wordt aangebracht. Hierbij werk ik op de meridianen (energiebanen) en de reflexzones.

Guasha versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress, brengt balans en bevordert het ontgiftingsmechanisme van het lichaam. Guasha activeert de zelfhelende kracht van het lichaam en heft blokkades, zowel lichamelijk als emotioneel, op. Door de diepe werking lost Guasha chronische pijn, stress en vermoeidheidsklachten binnen relatief korte tijd op.

In een aantal situaties kan Guasha niet worden toegepast; dit zijn de zogenaamde contra-indicaties.

Contra-indicaties zijn onder andere leukemie, verse botbreuken, verse operatiewonden, zeer ernstige acute of chronische situaties.

Mocht u willen weten of Guasha voor u een geschikte behandelmethode is, dan overleg ik dat graag met u in een persoonlijk gesprek.

 

Onder andere de volgende klachten en ziekten kunnen met Guasha behandeld worden, maar deze opsomming is zeker niet volledig:

Bronchitis, Astma

Depressiviteit

Fibromyalgie

Gebrek aan energie, futloosheid

Hoge bloeddruk

Hoofdpijnen en migraine

Hooikoorts

Nek- en schouderklachten

Rugklachten

Slapeloosheid

Sportblessures

Stofwisselingsstoornissen

Stress, Burn-out

Tennisarm

Vermoeidheid

Verteringsstoornissen